Sałatka z tuńczykiem, szpinakiem, ziemniakami i jogurtowym dressingiem

© taste.com.au_fot. Ben Dearnley 2

Składniki na 2 porcje:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g),
  • 2 średnie ugotowane ziemniaki,
  • 2 łodygi selera naciowego lub świeży ogórek (może być też kiszony),
  • 10-12 pomidorków koktajlowych,
  • kilka garści szpinaku „baby” lub sałaty albo mieszanki sałat,
  • 1 kubek jogurtu naturalnego (150 g),
  • sól, pieprz,
  • inne przyprawy, np. curry, czarnuszka, świeża natka pietruszki, koperek.

Ziemniaki kroimy w grubą kostkę (1 x 1 cm), selera na cienkie plasterki, a pomidory na połówki. Jogurt doprawiamy solą, przyprawami i mieszamy z innym składnikami. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Idealna sałatka do pracy, na lunch lub na kolację, albo posiłek po treningu.

Smacznego!

© taste.com.au_fot. Ben Dearnley 2Zdjęcie i przepis pochodzą ze strony www.taste.com.au.

 

 

 

Bądź Społecznościowy, podziel się tym postem!

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZAPISZ SIĘ NA WIZYTĘ