Sałatka z kozim serem, migdałami i granatem (wege)

© dietazdrowia.info.pl_sałatka z kozim serem i granatem

Sałatka powstała w ciągu kwadransa. Jest lekka, chrupiąca, pożywna i pachnie kozim serem. Idealna na drugie śniadanie do pracy.

Składniki na 2 porcje:

  • 1 duża główka cykorii,
  • 2 łyżki żurawiny,
  • 1 mała pomarańcza lub 1/2 dużej,
  • 2 łyżki migdałów bez skórki,
  • 5-6 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej,
  • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich (może być inny),
  • 3-4 łyżki pestek z granatu,
  • 50-60 g pokruszonego miękkiego koziego sera,
  • natka pietruszki – dużo!,
  • sól, czarny pieprz do smaku.

Umytą cykorię kroimy w piórka, żurawinę parzymy wrzątkiem przez kilka minut. Pomarańczę dzielimy na cząstki i dokładnie obieramy z błonek, kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy wszystkie składniki, polewamy olejem, doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

© dietazdrowia.info.pl_sałatka z kozim serem i granatem

 

 

Bądź Społecznościowy, podziel się tym postem!

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZAPISZ SIĘ NA WIZYTĘ