Dip cynamonowo-orzechowy (wege)

©© allezgourmet.com_yogurt, peanut butter, honey and cinnamon dip-apple

Wytrawne dipy z warzywami to nic nowego, ale co powiecie na ten kremowy sos do… owoców?

Składniki:

  • 1 kubek gęstego jogurtu (greckiego),
  • 1 czubata łyżka masła orzechowego,
  • 1-2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego albo z agawy,
  • duża szczypta cynamonu.

Wszystkie składniki wymieszać na gładki krem. Najlepiej smakuje z kawałkami jabłka, gruszki albo cząstkami pomarańczy.

Jeśli jogurt krowi zastąpimy sojowym, danie będzie wegańskie!

Świetny jako II śniadanie, podwieczorek lub przekąska przed treningiem.

Smacznego!

© allezgourmet.com_yogurt, peanut butter, honey and cinnamon dip-apple

Przepis i zdjęcie pochodzą ze strony allezgourmet.com.

Bądź Społecznościowy, podziel się tym postem!

You may also like...

1 Response

  1. Jacek pisze:

    To super pomysł, zrobię sobie coś takiego na rower!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

ZAPISZ SIĘ NA WIZYTĘ